Radio raumalaisten arjessa

Radio on edelleen suosittu media, sillä se on läsnä kuluttajien arjessa erityisesti autoa ajaessa. Finnpanelin toteuttaman tutkimuksen mukaan 93 % suomalaisista kuuntelee radiota, eli se on hyvä keino tavoittaa monia. Kun mietitään, mitkä ovat parhaat radiokanavat Raumalla, on syytä kääntyä raumalaisten puoleen. Heiltä löytyy se oikea tieto siitä, mitä kanavia alueella kuunnellaan ja mistä he saavat eniten alueellista tietoa. Paikallisradio kertoo yleensä perusteellisemmin alueellisista tapahtumista ja uutisista, joten lienee järkevää olettaa, että moni Raumalla asuva suosii valtakunnallisten kanavien sijasta paikallisia radiokanavia. Toisaalta valtakunnallisissa kanavissa on myös vahvasti vetovoimaa, sillä ne soittavat yleensä nykyaikaisempaa musiikkia. Myös juontajat ovat tunnetuimpia valtakunnallisilla kanavilla kuin paikallisradiossa.

Radio Ramona ponnistaa Raumalta

Radio Ramona ponnistaa RaumaltaParhaat radiokanavat Raumalla kertovat ajankohtaista, täsmällistä ja kiinnostavaa tietoa niin alueella asuville kuin siellä vieraileville. Yksi tunnetuimmista raumalaiskanavista on Radio Ramona. Se on keskittynyt erityisesti alueen uutis- ja viihdetarjontaan. Radio Ramona on brändännyt itsensä yhdeksi Suomen menestyneimmistä paikallisradioista. Kuuntelijamääräksi ilmoitetaan 11 000 kuuntelijaa viikossa: määrä on varsin mukava, erityisesti tarkasteltuna Rauman väkilukua. Kyseessä on kuitenkin suhteellisen pieni paikkakunta. Koko väestö ei varmasti kuuntele radiota ollenkaan: yllä mainittu 93 % pätee kuitenkin varmasti pitkälti myös raumalaisiin.Radio Ramonan musiikkivalinta tukee erityisesti yli 25-vuotiaiden ja alle 55-vuotiaiden musiikkimieltymyksiä. Koska ikähaarukka on näinkin laaja, kuullaan kanavalla paljon erilaista musiikkia.

Rauman radiogenrelle kuuluu hyvää. Parhaat radiokanavat Raumalla hemmottelevat kiinnostuneita ajankohtaisilla aiheilla sekä alueellisilla tietoiskuilla. Rauman seudulla kuuluu muun muassa Järviradio, Mediatakojat Oy sekä Kaimax Media Oy, joista jälkimmäinen on osa Bauer Mediaa. Yksi uusimmista kanavista on Zoom FM, joka panostaa vahvasti pop- ja rock-musiikkiin. Zoom FM tunnetaan erityisesti tarttuvista ja paikoitellen rohkeista musiikkivalinnoista. Zoom FMSe on kohdistettu hieman nuoremmalle ikäpolvelle, 18-30-vuotiaille nuorille aikuisille. Meininki on huomattavan erilaista perinteisiin, paikoitellen jopa hieman vanhanaikaisiin paikallisradiokanaviin verrattuna. Mutta miten valita se oma suosikki runsaasta tarjonnasta? Jatkuvan kanavilta toiseen hyppelemisen sijasta kannattaa seurata vaikka yhtä kanavaa esimerkiksi viikko kerrallaan. Vain siten saat käsityksen, millaista kanavan arki todellisuudessa on.

Jouluistakin lähetystä luvassa

radiokanavat RaumallaKaikki vuoden odotetuimmasta juhlasta, joulusta, innostuvat ovat varmasti mielissään Radio Ramonan omasta Jouluradiosta. Se on sekä radiossa että verkossa kuunneltavissa oleva kanava, joka keskittyy tunnelmointiin, joululauluihin ja joulun odotukseen. Luvassa on aina myös vinkkejä onnistuneeseen juhlaan ihan koko perheelle! Jouluiset sävelet raikaavat läpi vuorokauden, eli jos tulee tarve kuunnella tonttulauluja, se onnistuu vaikka keskellä yötä. Parhaat radiokanavat Raumalla eivät kaikki tarjoa tätä mainiota joulushow’ta valikoimissaan, mutta poikkeuksen tekee Radio Ramona. Luultavasti yksi kimmoke jouluradion lanseeraamiseen on ollut toimituksessa vaikuttavat, joulusta erityisesti nauttivat henkilöt. Niinhän se on aina muutenkin: joku innostuu asiasta ja saa myös muut mukaansa. Me kuluttajat saamme sitten nauttia lopputuloksesta.